IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цв. Цветанов: За осем месеца ГЕРБ успя да усвои 100% от парите по "Шенген"

Парламентът е приел пет важни законодателни промени, свързани с приемането на страната в Шенгенското пространство, твърди вицепремиерът

14:52 | 14.01.11 г. 1
Цв. Цветанов: За осем месеца ГЕРБ успя да усвои 100% от парите по  "Шенген"

За осем месеца правителството на ГЕРБ успя да усвои 100 процента от парите по инструмента "Шенген", докато вие за три години сте усвоили 26 процента от тези пари, каза Цветан Цветанов, вицепремиер и министър на вътрешните работи, на дискусия в Народното събрание, свързана с присъединяването на България към Шенгенското пространство, обръщайки се към министрите от кабинета "Станишев", предаде БТА.

По думите на Цветанов правителството на ГЕРБ е предложило, а парламентът е приел пет важни законодателни промени, свързани с приемането на страната в Шенгенското пространство. Те са в закона за специалните разузнавателни средства, в закона за МВР и в закона за личните документи. „От ноември 2010 година България е член на Шенгенската информационна система“, отбеляза още вицепремиерът.

През 2007 година от заложени за усвояване по инструмента "Шенген" над 67 млн. евро не е използвано нито едно евро. През 2008 година има заложни 71,4 млн. евро, а са усвоени едва 1,4 процента - тоест малко над 1 милион евро, каза Цветан Цветанов.

България не може да спре лицата, които имат забрана за влизане в Шенгенското пространство. Те са над 1000, а не както се твърди от опозицията - над 600, и за тях се дава информация на страните - членки на Шенгенското споразумение, заяви Цветанов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 15 rate down comment 2
jamiemirror
преди 13 години
Мда, точно след като ни отказаха присъединяването към Шенген хахахаха.Абе ГЕРБ освен да оправдава кражбите и некадърността си с предишното правителство - нещо друго прави ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още